donderdag 12 november 2015

Leander is jarig!

Dinsdag kwam er iemand van de voorzorg langs bij ons in de klas om uitleg te geven over eten om te groeien. Waarom hebben we al die gezonde dingen nodig van de voedingsdriehoek om te kunnen groeien? Dat werd ons allemaal al snel duidelijk! Ze heeft ons veel uitleg gegeven en we zijn dieper ingegaan op de melk- en vleesproducten. Het is dus interessant om te weten dat we allemaal 2-3 glazen melk per dag moeten drinken, doen hé!! :-) 







Vandaag was het de techniekronde van Tuur en Michaël. Tuur heeft ons laten zien wat er zou gebeuren als je een theezakje in koud water zou steken en een theezakje in kokend water. Al snel werd duidelijk wat er gebeurde. Het theezakje in het koude water dreef eerst op het water, terwijl het theezakje in kokend water meteen naar beneden zakte. Dit komt omdat de moleculen in heet water veel sneller bewegen dan de moleculen in koud water. Leuke techniekronde Tuur!





Michaël liet ons een bord met water zien en daarin deed hij peper. Als je dan met afwasmiddel op je vinger in het water komt, springt de peper opzij. Dit komt ook weer door de moleculen die in water zit. Op het oppervlak van water zitten de moleculen dicht bij elkaar, door er met afwasmiddel in te komen, worden de moleculen uit elkaar geduwd. Leuk gedaan Michaël!!





Jelle liet ons nog even een foto zien want hij zal binnenkort te zien zijn in alle dreamland winkels!!! Jawel, hij is gisteren opgenomen voor een spotje voor reclame voor Lego. Leuk!!


Namiddag was het tijd om Leander zijn verjaardag te vieren; en we weten ook dat als Leander jarig is, dat we het geluk hebben dat papa Bart bij ons in de klas komt om samen met ons drama te doen. Een leuke namiddag dus bij ons in de klas!







En dan was het tijd voor de traktatie, heerlijke wafels, mmmm!
Een dikke proficiat met je verjaardag die er zondag aankomt Leander!!








We sluiten de dag af met het spelletje: Bart zegt. Super leuk!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten