woensdag 25 november 2015

Kiesronde

Vandaag was het kiesronde in de 2de graad. 

Andreas koos zijn favoriete ronde: techniekronde. Hij had 2 dingen bij: een ballon en een moertje. Maar wat ging hij hier nu mee doen? Iedereen was natuurlijk heel benieuwd toen hij de moer in de ballon stak. De ballon werd opgeblazen door zijn assistent Leander en toen kwam het. Hij schudde met de ballon zodat de moer ronddraaide in de ballon. Toen kwam er een geluidje. Als hij sneller draaide, was het een hoger geluid dan wanneer hij traag draaide. 

Hoe komt dit nu? Geluid ontstaat door trillingen en omdat de moer 6 hoekig is en dus telkens de randen raakt, komt er geluid!! 

Knap gedaan! 








Hier kan je het geluid ook horen op dit filmpje:

Noemi koos voor sportronde. Ze doet namelijk aan turnen en daarom wou ze haar turnpakje toch ook even laten zien. Ze vertelde dat ze ook vaak meedoet aan wedstrijden en daarna liet ze ons ook nog wat foto's zien. 
Leuk gedaan Noemi!!




Vandaag was het ook de grote voorleesdag. Alle kinderen werden in groepjes verdeeld en dan werd er door een mama, papa, tante of juf voorgelezen. Wat hebben wij hier allemaal heel erg van genoten, want voorlezen, dat is echt leuk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten