donderdag 24 september 2015

Wafels te koop!

Vrijdag, morgen dus, verkopen de kinderen van de 2de graad heeeeeeerlijk zelfgebakken wafels! Ben je benieuwd hoe deze proeven? Neem dan zeker 1 euro mee naar school om eentje te kopen. 
En dan is het ook nog eens voor het goede doel, want met de opbrengst gaan we naar het natuurhulpcentrum. Super hoor!!



We zijn de dag begonnen met de techniekronde van Jelle. Hij had Fimo klei bij en had hier al heel veel dingetjes mee gemaakt om in zijn kerstboom te hangen. Heel mooi allemaal !! Hij heeft ons ook duidelijk uitgelegd hoe het werkt en hoe je het juist maakt. Dit is niet helemaal techniek, eigenlijk is het meer een beetje knutselen. Maar natuurlijk heeft Jelle dat heel goed gedaan!
Knap hoor!!










Namiddag zijn we begonnen met het bakken van onze wafels. Morgen verkopen we de wafels op school. Met de opbrengst kunnen we dan naar het natuurhulpcentrum gaan, joepie!!

!!! Een dikke merci aan Steffie, Zoë, Alain, Margot en Linda om ons hiermee te helpen!!!

Het team van Steffie

Het team van Zoë:

Het team van Linda:



Het team van Alain en Margot:

Eerste beginnen we aan het maken van het beslag. Het recept lag al klaar, daar had Michaël voor gezorgd want hij vertelde dat hij het allerlekkerste wafelrecept ter wereld had, en jawel hoor, de wafels waren overheerlijk!!!

Heeeeel belangrijk is natuurlijk om alles heel juist af te wegen. Want anders zouden de wafels mislukken. Even kijken hoeveel gram we nodig hebben. Hoeveel kg is dat dan?

En daar gingen we dan allemaal aan de slag.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten