donderdag 3 september 2015

Levend rekenen, een jarige en een bezoekje aan de muziekacademie


Gisteren hebben we onze 1ste lesjes levend rekenen gedaan. 

In het 4de leerjaar hebben we blokkenbouwsels gemaakt! Per twee mochten we bouwsels nabouwen. Daarna mochten we bouwsels voor elkaar maken en moesten we telkens het grondplan tekenen. 
Een leuk eerste rekenlesje dus.











Patronen in het derde leerjaar.
In het 3de leerjaar ging de rekenles over patronen. De leerlingen moesten eerst het patroon zoeken dat Ingid gemaakt had daarna mochten ze in duo’s zelf een patroon zoeken en leggen. Natuurlijk moesten de andere leerlingen raden welk patroon hun klasgenootjes gelegd hadden. Ook met getallen hebben we verschillende patronen gevonden. Dit was een leuke eerste rekenles in het 3de leerjaar.

Groetjes Ingrid














Gisteren hebben we ook gewerkt aan onze naamkaartjes en hebben we onze klastaken getekend.






Het 4de leerjaar had vandaag nog een lesje rekenen over getallen tot 1000. Dat is dus een beetje herhaling van het 3de. We zijn de les begonnen met een spelletje. Alle kinderen hadden een getal tussen 0 en 1000 op hun rug gekregen, de kinderen moesten door slimme vragen te stellen, ontdekken welk getal ze op hun rug hadden staan.


 







Daarna hebben we de getallen gesorteerd van klein naar groot.




's Middags hebben we heeeeeerlijke gezonde broodjes gekregen van Irem!!!
Want zij is vandaag 9 jaar geworden.
Een DIKKE proficiat meid!!

Sorry mama's en papa's voor de volle boterhamdozen, maar dit is dus de reden hiervan! ;-)








Namiddag zijn we met de bus naar de muziekacademie van Genk geweest. Eerst mochten we kijken naar een toneelstukje. Daarna hebben we in groepjes een voorsmaakje gekregen van muziek, woord en drama. Een leuke namiddag dus!

Een dikke merci aan Zoë om mee te komen!

Hier zie je de hele bende!
(Volgende week als Tuur terug is, gaan we een klasfoto trekken met ons allemaal erop. Veel beter Tuur! Hopelijk ben je snel terug bij ons!)






1 opmerking: