vrijdag 30 januari 2015

Tafels oefenen in hoekenwerk

Deze namiddag konden de kinderen in 5 verschillende hoeken werken. De hoeken gingen allemaal over de tafels. Op een speelse manier gingen ze per 2 aan de slag om de tafels nog wat meer in te oefenen.

Hoek 1: de magische rekenmachine.
De kinderen krijgen een kaartje met een tafel en lezen dit voor aan de ander. De andere geeft het juist antwoord. Dan gaat het kaartje in de magische rekenmachine en komt het er met het antwoord naar boven weer uit.




Hoek 2: tafelpuzzels
Maak de puzzels door de juiste tafel tegen het juiste antwoord te leggen.




Hoek 3: tafelhappertjes
Je mag een getal zeggen en dat getal moet het ene kind happen. Dan mag hij/zij een tafel kiezen en het antwoord zeggen. De andere controleert of het goed is.




 Hoek 4: posters maken



 Hoek 5: de tafelkaft
Er hangen allemaal tafels in een kaft. Kies een boekje en oefen zo samen met je kameraad de tafels.






In de afsluitronde wou Irem ons heel graag iets laten zien. Ze vertelde ons dat je buiten brieven ook postpakketjes kunt opsturen met de post. ze had zelf zo een postpakketje bij en vertelde ons ook over de stickers die je daarvoor nodig hebt. Heel leuk Irem, dat je ons dit bijgeleerd hebt!





Lylas liet zijn tekening zien over heel veel verschillende dieren en vertelde er ook bij welke dieren hij allemaal getekend had. Mooi gedaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten