vrijdag 16 januari 2015

Een zonnige dag in het containerpark

Vandaag trokken we, als afsluiter van het project afval, naar het containerpark. Onze fluovestje aan, de twee wegkapiteins voorop en hup, daar gingen we. Emre en Irem hebben ons heeeeel goed de weg geleid naar het containerpark.








Vlak voor we aankwamen, stond de mevrouw die ons ging rondleiden al klaar. We mochten allemaal 3 stukjes afval kiezen. Dat waren oude gsm's, papier, plastiek flesjes, glas, batterijen, ... .








Daarna gingen we eens een kijkje nemen waar we nu juist welk afval mochten gooien. Maar eerst moeten we onze identiteitskaart in een machine steken zodat de slagboom opengaat.
Alles wordt in het containerpark mooi gesorteerd en daarna, gerecycleerd. Dat konden veel kinderen al vertellen. Wat PMD wil zeggen wisten we ook al heel goed, nl. plastiek metaal en drankkarton. Tijdens het bezoek kwamen we ook nog de papa van Cinar tegen, wat een toeval. Het was een leuke uitstap, zeker met dat zonnetje in ons gezicht.


















En naast het containerpark is de Kringwinkel. Daar kan je alle oude spullen die nog bruikbaar zijn kwijt en kan je tweedehands spulletjes gaan kopen.



Op de terugreis hadden we nog wat tijd over en daarom zijn we even gestopt bij een speeltuintje, daar konden de kinderen zich even goed uitleven. En dan weer terug naar school.







Heel hard bedankt aan Bert (de papa van Zyna), Francesca (mama van Romeo) en aan de Nona van Romeo om mee te wandelen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten