donderdag 12 mei 2016

Spelletjesronde & project planten

Gisteren was het spelletjesronde. Jelle koos voor een sjoelbak, hij heeft ons heel duidelijk uitgelegd hoe het werkt en wist ons ook te vertellen dat het een volksspel is, een spel van vroeger dus. Daarna zijn we allemaal een keertje aan de beurt geweest, we kregen elk 3 kansen. Thijs was de winnaar met 8 punten!
Knap gedaan Jelle!








Luc had ook een super leuk spelletje bij, UNO!! Hij vertelde ons wat al die speciale kaarten betekenen. Tuur kon ons vertellen dat UNO = 1 in het Italiaans. Dan hebben Noemi en Romeo ook even tot 10 geteld in het Italiaans. Luca en Michaël konden zelfs in het Grieks tellen tot 10. Miet in het Duits en Emre en Malik in het Turks.
Goed gedaan Luc, jouw eerste verrassingsronde! :-)


Vandaag hebben al 2 groepjes hun onderzoek over de planten voorgesteld.
Deze 4 jongens hadden het over giftige planten. Ze vertelden ons wat we moeten doen als we een giftige plant per ongeluk zouden opeten. Haal hem dan direct uit je mond, blijf kalm en bel de hulpdiensten. Het telefoonnummer van het anti-gifcentrum = 070/245.245 !





Serafino en Senne vertelden ons hoe dille groeit. Ze hebben het groeiproces zelf meegemaakt. Ze vertelden ook wat ontkiemen wilt zeggen en dat we binnen 6 weken deze heerlijke dille ook eens kunnen proeven.

Volgende week komen de andere groepjes aan de beurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten