dinsdag 3 mei 2016

Een snoepje voor onze lieve mama's

Omtrek berekenen in het zonnetje

Om extra te genieten van het zonnetje vandaag, zijn we vanmorgen naar buiten getrokken met het 3de leerjaar. Op de speelplaats hebben de leerlingen met krijt een rechthoek getekend. Daarbij moesten ze natuurlijk rekening houden met de eigenschappen van een rechthoek. Met een ander kleur krijtje hebben ze dan de omtrek overtrokken. De omtrek berekenen kunnen we op 2 manieren. Deze hebben de kinderen zelf ontdekt en verwoord. Ze schreven bij elke zijde de afmeting en zo konden ze de 4 zijden samentellen maar er was ook een groepje die ontdekt had dat je lengte en de breedte kan meten en dit maal 2 doen. Elk groepje heeft de omtrek van zijn rechthoek aan de rest van de klas voorgesteld. Terug in ons klasje konden we dan het lesje zelfstandig in ons contract maken.





















Gisteren hebben we onze tocht van 1 kilometer gewandeld. De wegkapiteinen liepen vooraan om de juiste weg te wijzen. En dat hebben Malik en Noemi heel goed gedaan!!! 




En toen hadden we onze bestemming bereikt, Michaël zijn thuis was, met een klein omwegje, 1 kilometer van onze school verwijderd.


En dan bespreken we buiten nog even hoe we het vonden, of we het ver vonden of niet, of we vonden dat we goed gewandeld hadden en hoeveel km per uur we nu juist gewandeld hebben?
We wisten dat we ongeveer 15 minuten gewandeld hadden om 1km te wandelen, dan konden we dus snel even omrekenen dat we ongeveer 4 km / uur gewandeld hebben.



Rarara, wat zou er in deze snoepjes zitten?

Lieve mama's, jullie zullen nog een paar dagen moeten wachten!

Spannend!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten