vrijdag 8 januari 2016

Ons project over de aarde

Vandaag hebben de kinderen het project over de aarde mogen voorstellen. We hebben hier een heel week aan mogen werken! Er waren 6 groepen die telkens een andere vraag hadden gesteld. 

Groep 1: wat zijn de eerste dieren op aarde? door Thijs, Tuur, Sam en Amira

Wat het eerste leven op aarde is, is een moeilijk vraag. Na de verschillende onderzoeken hebben we dan ook besloten dat hier geen echt antwoord op bestaat. In veel boeken staat telkens iets anders, niemand weet echt wat het eerste leven op aarde is. 
Dit groepje heeft er ook een leuk toneeltje bij gespeeld! Hier was duidelijk dat dieren liever rondreizen dan in de zoo te zitten. 
Super gedaan alle 4!




Groep 2: wie waren de eerste 2 mensen op aarde? door Irem (werd vervangen door Julie), Senne, Jelle en Emre. 

Eerst hebben ze ons verteld dat de aarde ontstaan is door de oerknal. Ook met dit onderzoek werd het duidelijk dat er niet echt een antwoord is op de vraag: wat is het eerste leven op aarde? 
Ook dit groepje heeft een heel leuk toneeltje opgevoerd. Jelle heeft ook prachtige appelbomen gemaakt en geschilderd! Super! 
Ook deze 4 kinderen hebben goed gewerkt!!




Groep 3: hoeveel planeten bestaan er in ons zonnestelsel? door Michaël, Selim, Andreas en Luca. 

De samenwerking in dit groepje verliep iets moeilijker. Uiteindelijk zijn ze toch tot een heel mooi resultaat gekomen! Het antwoord op de vraag is natuurlijk dat er 8 planeten bestaan. Verder hebben ze ons ook over elke planeet een leuk weetje verteld. We weten nu alvast dat de zon en de maan niet bij de planeten geteld worden. De aarde natuurlijk wel. 
Goed gedaan jongens!





Groep 4: hoe is de natuur ontstaan? door Amélie, Noemi, Zyna en Miet. 

Dit groepje heeft ons verteld over de levenscyclus van een zaadje. Dit wilt zeggen dat je zaadje verder en verder groeit tot een zaadplant en dat er dan weer een zaadje uitkomt en de cyclus zo terug opnieuw begint. Ze wisten ook wat bestuiving is en hoe wij, de mensen, de planten beïnvloeden.  

Knap gedaan dames!!!




Groep 5: de maan en de zon door Larissa, Yves, Malik en Serafino. 

Dit groepje had een interview voor ons in petto. Hierin vertelde ze dat de aarde in 365 dagen rond de zon draait. Ze wisten ook dat de seizoenen ontstaan zijn doordat de mensen vroeger gewoon naar de zon keken. Als de zon hoog stond, wisten ze dat het zomer was. Als de zon laag stond, wisten ze dat het winter was. 
Goed gedaan team 5!





Groep 6: hoe ontstaan wolken? 

Onze laatste groep kon ons vertellen dat er wolken ontstaan door condensatie en dat er verschillende soorten wolken bestaan. Ze hebben een toneeltje gespeeld met allemaal wolkjes. Hierin vertelde ze ook nog over donder, regen en onweer. Dan hebben ze ook nog zelf een weerbericht gemaakt voor de komende week. De samenwerking ging hier ook ietsje moeilijker, maar uiteindelijk waren de antwoorden op de vragen toch duidelijk. 
Leuk gedaan!!!



Het filmpje van Julie, Leander en Lotte krijg ik jammer genoeg niet op de blog gezet. Het bestand is te groot...   Maar hier alvast het weerbericht door Leander en Lotte!! 






3 opmerkingen: