dinsdag 4 oktober 2016

Dieren in de klas & een postpakketje

Vandaag mochten we allemaal vertellen over onze huisdieren, omdat het Werelddierendag is. 

We begonnen met Andreas die zijn hond bij had. 




Alexander en zijn konijnen:


Amira en haar reuzeschildpa. Wauw, heel indrukwekkend! De schildpad is minstens 35 jaar!




De kinderen vroegen zich af hoeveel dat de schildpad eigenlijk weet. Daar kon Amira geen antwoord op geven dus hebben we hem maar eventjes op de weegschaal gezet.
De schildpad weegt ongeveer 6 kg!

Yara haar parkietje.

Rebeka haar poes.

Luca heeft een hele dierentuin bij zijn thuis. Hij liet ons verschillende foto's zien. Hij heeft 5 honden, 12 katten, 2 varkens, 2 slangen en 22 konijnen.


Jens en zijn hond.

Elif en haar konijntjes.

Kiyo en de kat van zijn tante.

Er waren nog heel wat kinderen die wel verteld hebben over hun huisdiertje maar het niet bij hadden. Bij ons in de klas heeft bijna iedereen huisdieren!! 


Toen Yara vorige week ziek was, had ze op school een postpakketje gekregen. We hebben natuurlijk gewacht met het opendoen tot ze weer op school was. Vandaag was het moment om het postpakketje open te doen. Spannend!!




WAUW! Een hele doos vol ballonnen! Super Yara!!!!


In het 3de leren we nu al tot 1000!! Elke dag mag iemand anders het getal van de dag opschrijven. Vandaag was het Jens die zijn huisnummer heeft mogen opschrijven: 146.


Gisteren hebben we een onderzoek gedaan naar de lengtes van alle juffen en meester. We wouden graag weten hoe groot ze zijn en wie het kleinst en grootst is. Per 2 mochten we de juffen zelf gaan meten. Hier vind je de resultaten.




Het resultaat:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten