donderdag 1 oktober 2015

Dierenhoekenwerk + levend rekenen

Omdat het deze week dierenweek is, zijn we maandag begonnen met een dierenhoekenwerk. De kinderen mochten zelf kiezen welke hoekjes ze eerst deden, als het op het einde van de week maar afgewerkt is. 
Ze konden kiezen uit de dierenknutselhoek (een dier tekenen a.d.h.v. een stappenplan), dierenleeshoek (een spannend boek over dieren lezen), dierentaalhoek, dierenraadselhoek, dierenspelhoek, dierenmoppenhoek, dierenpuzzelhoek of dierenrebus. 

Iedereen ging al snel aan de slag! 










De trui van Irem is in thema.







Sam liet ons ook nog een filmpje zien over het oogstfeest in Bokrijk. Dat hebben ze na gespeeld van vroeger. Super gedaan!!

Kijk zelf maar eens en zoek Sam en Jasper!
https://www.youtube.com/watch?v=buETyZ4ikss&feature=share



Gisteren had Miet haar 2 cavia's al bij. Ze had zich van dag vergist, oeps!
Leuke beestjes Miet!!! :-)





Vandaag zijn we naar de bibtruck geweest. Kijk deze enthousiaste lezertjes maar eens tijdens de speeltijd.


En ook in de klas hebben we gezellig allemaal samen 10 minuutjes gelezen. 


De week begon in het 3de leerjaar met levend rekenen. Het doel van de les was: meten. En dat is ook wat we gedaan hebben.  De leerlingen kregen in groepjes een meetopdracht zoals de breedte van de klas meten, het bord meten, de houten kasten, …… Hier moesten ze duidelijk zeggen hoeveel meter en hoeveel centimeter. Dan kregen ze een aantal opdrachtjes per 2:  de lengte van hun vriendje meten, hun handpalm, de heupomtrek, hun voeten, …… En tot slot mochten ze eens allemaal op de weegschaal gaan staan. Zo ontdekten ze al gauw dat we een lengte uitdrukken in meter en centimeter maar het gewicht in kilogram.
















De week eindigde in het 3de leerjaar ook met levend rekenen. Op het schooldomein zijn we op zoek gegaan naar rechte, gebroken en gebogen lijnen. Ze hadden heel wat gevonden. Ook hebben ze per 2 op de grond moeten tekenen wat ze nog van hun ontdekkingen onthouden hadden. De begrippen: lijnstuk, rechte, gebroken en gebogen lijn en punt kwamen aan bod.

















 Met het 4de leerjaar zijn we vandaag op de speelplaats loodrechten en evenwijdigen lijnen gaan zoeken. Op de speelplaats waren er heeeeeel veeeel!!
Kijk maar eens:







En dan met ons lichaam. Ga per 2 eens evenwijdig liggen.







En dan loodrecht:






Ook in ons schoolgebouw zien we heel veel evenwijdige en loodrechten lijnen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten