woensdag 19 november 2014

De lekkerste recepten van het 2de leerjaar

Omdat het deze week de week van de Smaak is, mochten de kinderen allemaal het recept mee naar school nemen van hun lievelingsgerecht. Ze schrijven het recept op hun allermooiste over en maken er ook een mooie tekening bij. Irem heeft voor het voorblad van ons receptenboekje gezorgd. Als alles klaar is, bundelen we dit boekje en krijgt elke leerling dit boekje mee naar huis. Zo kunnen jullie thuis de recepten ook eens namaken. Het origineel in kleur hangen we beneden op aan het prikbord. Dus daar kunnen jullie (wanneer het klaar is) allemaal een kijkje nemen.
We gaan 1 recept zelf maken, maar welk dat zal worden? Daar moeten we nog even over stemmen.
Het gerechtje dat we zelf gaan maken, gaan we ook verkopen in de buurt. De centjes die we krijgen, gaan we aan de arme kindjes geven. Dit idee kwam van de kinderen zelf in de klasraad.
















We hebben deze week ook al 3 dames die de beker ("Proficiat, je bloem is vol") mee naar huis kregen. Dit wil zeggen dat ze in elk bloemblaadje een stempel hebben gekregen omdat ze die dag flink gewerkt hebben. De allereerste was Larissa en de dag erna kregen ook Zyna en Amira de beker mee naar huis. Goed gewerkt meisjes!





In de klas hangt sinds kort ook een tafeltrein op. Wanneer de kinderen een tafel behaald hebben en dus volledig kennen, krijgen ze een sticker in hun trein op het juiste getal.


De hoofdletter die we deze week geleerd hebben is de D van Dylan.


1 opmerking: